Team Moheda

Aktuellt

Rally Uppsala 120127-28


Efter rallyts inledande publiksträcka i Uppsala låg vi på 28:e plats i klassen av 35 startande. Efter lördagens första specialsträcka hade vi klättrat till 21:e plats och vi såg fram emot att attackera på nästa specialsträcka men det resulterade i en avåkning ut på ett gärde, över ett krondike på grund av att jag hade kört slut på dubben i däcken (tidsförlusten blev ca 1 min). Därefter tankeuppehåll som följdes av två kortare ss som gick bra. Så vid serviceuppehållet låg vi på 17:e plats. Nu hade vi ett problem. Däcken hade tagit så mycket stryk på grund av mycket grus som framkommit på specialsträckorna tidigare under dagen. Så med dåliga däck körde de två sista sträckorna (som oturligt nog var mycket isiga). Där sista sträckan var en 19 km lång pina att ta oss igenom då dubben hade rämnat totalt. Slutresultatet blev en 16:e plats av 35 startande i klassen.

Tyvärr blir det inget SM rally i Sandvikens näst sista helgen i februari så nu är förberedelserna i full gång inför gruspremiären som går av sapeln i Simrishamn sista helgen i mars.

Simrishamnsmixen 120331


Årets första grusrally gick av stapeln nere på Österlen. Körningen började lite stapplanade men blev bättre och bättre. Tyvärr tvingades teamet bryta på specialsträcka 3 på grund av drivaxelbrott.

Kong Christian Race 120428


Nyinförskaffade ombearbetade drivaxlar som ska vara omöjliga att vrida av enligt leverantören. Tävlingen resulterade i en 20:e plats av 30 startande. Detta efter problem med för mjuka däck vilket resulterade i att däcken ville fejda ur.

Silverratten 120505


Inför denna tävlingen blev det bestämt att teamet i fortsättningen skall åka på Kuhmo-däck. Svaret på att det är ett bra däck kom redan på SS1 då vi presterade 10:e tid i klassen som följdes upp av 7:e tid på SS2. I detta skedet låg vi 14 sekunder efter ledaren, detta efter 17,3 km körning vilket vi var jättenöjda med! Tyvärr hände en tråkig incident på SS3 (avåkning).

Då kom denna till efter 11 dagars intensivt mekande i garaget med knappt någon sömn alls!

South Swedish Rally 120519


Efter två dagars träning av specialsträckorna såg vi med tillförsikt fram emot ett långt och spännande rally på vägarna runt Tingsryd och Ryd. Oturen med det materialla verkar aldrig ta slut. Redan efter 4 km körning på SS1 gick kopplingen sönder. Bort med växellådan, konstaterade att nitarna i lamellen var avslagna. Färd upp till Göteborg för hämtning av ny lamell. Tillbaka i Tingsryd 02.30 för ihopmontering. Vi var färdiga med bilen kl 04.30 så denna nattens sömn bestod av effektivt sovande mellan 05.15 och 06.30 (men med Red Bull i kroppen så funkar även detta). Körningen på lördagsetappen gick förvånandsvärt bra med tanke på kraschen i Silverratten två veckor tidigare.

Oknö-Rundan 120526


Äntligen rally på "riktigt"! Med huvudsponsor som kartläsare så började vi i ett "lagom" tempo på SS1 (låg 13:e plats totalt). På SS2 ökade vi tempot och efter denna SS:en hade vi avancerat till en delad 6:e plats. Så nu var siktet inställt på toppen. Tyvärr gick en drivaxel av direkt på SS3. Dessa drivaxlar som inte skulle gå att köra av. Förb.....skit!
Samarbetspartners

MECA Bildelar Växjö


Göranssons Åkeri AB


Moheda Kök


Ahlins Bygg Moheda


Bjärnums Industriservice AB


Fellessons Industrifärg

Designlight

Hästfocus

DINA Försäkringar

Webmaster ToccieSoft.eu.